×

Corona : op vakantie in je eigen hotel : dag 46 en 47

Corona : op vakantie in je eigen hotel : dag 46 en 47

Vandaag is het zomers warm en dit vakantieweer blijft de hele week 🙂 Dus flink vitaminen D ophalen, dit is goed tegen virussen 😉 Alleen is de vakantie een beetje ver te zoeken. Hoewel zoonlief het liefst in die stand staat, komt hij er ook niet onderuit : er staan heel wat klussen op moeders programma. Ik ben altijd al van de planning geweest, een overblijfsel van mijn evenementenwerk, en dat komt nu goed van pas om drie bedrijven draaiende te houden. Het hotel en het restaurant staan dan wel op een laag pitje, onderhoudwerkzaamheden zijn er genoeg. En waar ik ook altijd blij van wordt : als deze klussen lekker opschieten (geduld is nooit mijn sterkste punt geweest). Mijn Duitse vriend Kärcher doet nog steeds zijn uiterste best en ook het mozaïkwerk van Iwan schiet al aardig op. Vele handen maken licht werk. Als dit klusje af is, kunnen de ligbedden van pallets uitgestalt worden. Op het terras van het Poolhouse staan de tafels en stoelen al klaar.
Ook hebben we drie grote picknickbanken uitgespreid over ons terrein. Die anderhalve-meter afstand is hier geen probleem !

ESPIA draait op volle toeren. De mondkapjes zijn niet aan te slepen. Ook al is het nog voorzichtig, ik kan nu wel communiceren over ons werk. Gisteren meegelopen met de burgemeester en wethouder van Labastide-Chalosse, die mondkapjes hebben besteld voor de inwoners van hun dorp. Ik heb ze gevolgd tijdens hun ronde. Leuk om te zien hoe blij de inwoners zijn met dit gebaar. Nieuwsgierig naar het filmpje ? Kijk even met me mee. Morgen ga ik naar een plaatselijk electriciteitsbedrijf, die onze mondkapjes hebben besteld voor hun medewerkers.
Communiceren is voor onze bedrijven heel belangrijk : onder de aandacht van je gasten blijven is een noodzaak. Helaas wordt er soms ook slecht gecommuniceerd ! Gisteravond op het journaal (ja we kijken nog steeds Nederlandse televisie) lieten ze doodleuk weten dat Frankrijk zijn ‘lockdown’ heeft verlengd tot 23 juli. Dit is dus helemaal niet waar! Frankrijk houdt de noodsituatie aan tot in juli, zodat wetten en sancties soepeler aangenomen kunnen worden. Dit antwoordden we ook aan een toekomstige gast, die zijn vakantie al meteen in het water zag vallen.
Uiteraard is niets 100% zeker en daarom houden we flexibele annuleringsvoorwaarden aan voor onze leuke, nieuwe arrangementen en kortingen. We hopen zo dat onze gasten dit jaar toch nog voor ons hotel en het mooie Zuidwesten van Frankrijk kiezen.

Met zonnige Franse groetjes,

Nancy