×

Corona : op vakantie in je eigen hotel : het einde

Corona : op vakantie in je eigen hotel : het einde

Zoals bij elke vakantie is er een begin en een einde. Morgen komt er een einde aan mijn vakantie in mijn eigen hotel. De regels zijn door de Franse overheid iets versoepeld en we mogen weer zonder briefje van huis en zelfs 100 kilometer weg. Daarom heb ik deze week dus maar eens extra genoten van ons domein.  Onder heerlijke warme temperaturen hebben we gras gemaaid, geschilderd, nog meer terrassen schoongespoten, bloemetjes geplant, wandelingen gemaakt en baantjes getrokken in een kraakhelder zwembad. Van de week was het ook nog eens volle maan en ik verbaas mij nog steeds over zijn grootte hier als hij tevoorschijn komt. De zon heeft altijd een mooie gloed, maar de maan geeft een kraakhelder rond licht.

De afgelopen weken heb ik geleerd wat ‘vrijheid’ betekent. Deze week er nog eens extra stil bij gestaan vanwege bevrijdingsdag. Onze fysieke vrijheid werd en wordt nog steeds beperkt, maar dat betekent niet automatisch dat je geestelijke vrijheid wordt weg genomen. Deze vrijheid heb je namelijk altijd, heb ik gemerkt !
Ik werd geconfronteerd met de keuzes die ik eerder heb gemaakt in mijn leven en dat je nog steeds vrij bent om die keuzes aan te passen indien je dat nodig acht. Maar dat je ook heel erg dankbaar kan zijn voor die keuzes met het besef (én bewijs) dat het leven in één klap er heel anders uit kan zien.

De déconfinement van morgen is nog lang niet het einde van het onderwerp “Corona”. Voorlopig blijft ons restaurant nog dicht, maar het hotel is wel open en we hopen dat we weer gasten kunnen ontvangen. Voorlopig nog even alleen Franse gasten, maar wanneer we allemaal heel hard ons best doen : “1.5 meter afstand bewaren én druktes vermijden” dan praten we hopelijk van de zomer ook weer Nederlands bij het ontbijt. Om het herwonnen stukje vrijheid te vieren, hebben wij een nieuw produkt bedacht én ook direct voor u getest : de Vintage RoadTrip. Huur onze Ford Mustang Cabriolet uit 1971 en geniet met uw haren in de wind van onze prachtige omgeving.

Binnenkort staat dit speciale arrangement op onze website. Ik kan je garanderen dat dit je het ultieme VRIJHEID-gevoel geeft.

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn blog !

Met Franse groetjes,

Nancy

PS: oh ja en mondkapjes blijven we voorlopig nog wel even maken 😉